2012 m. rugpjūčio 10 d., penktadienis

Damnoen Saduak Floating Market


Kas jums asocijuojasi su žodžiu turgus? Bobulytės, prekiaujančios vilnoninėmis kojinėmis? Kaimiški produktai? Treningai?:) Taip, Lietuvoje mes turime būtent tokį ar bent jau panašų turgaus vaizdelį, tačiau 80 km į pietvakarius nuo Bankoko, Samut Sangkhram Ratchaburi provincijoje galima išvysti  visai kitokį turgaus vaizdelį...

Damnoen Saduak Floating Market.
Prekeivių daug, tačiau turistų - dar daugiau:)

Nors Bankoke ant kiekvieno kampo pilna agentūrų, siūlančių įvairias atrakcijas turistams: gyvačių šou, jodinėjimą su drambliais, rafting‘ą upe, tigrų pasirodymus, aplankant Tigrų šventyklą, tačiau Plaukiojantis turgus – vienas iš pagrindinių traukos taškų. Tai vieta, pritraukianti ne tik krūvą smalsių turistų, bet ir fotografų, bandančių pagauti gerą kadrą. Būtent tokia pasijaučiau ir aš...fotoaparato nepaleidau iš rankų visą pusdienį, kol buvome ten:) Beje, Plaukiojančių turgų yra ne vienas, tačiau labiausiai žinomas ir populiariausias tarp turistų yra būtent Damnoen Saduak Floating Market.

Pasistengė papozuoti:)

O prekyba vyksta taip: yra vienas pagrindinis kanalas, kurio abiejuose šonuose įsikūrę prekiautojai. Vieni iš jų turi savas prekyvietes ant kanalo, o kiti prekiauja tiesiai iš valčių. Kanalu nuolat kursuoja daugybė motorinių valtelių bei gondolų, plukdančių smalsius turistus. Žinoma, valtelės ar tai gondolos vairuotojas(-a) pakeliui sustoja prie kiekvieno prekeivio, bandančio turistams įbrukti visokius niekus: drabužius, papuošalus, įvairiausius suvenyrus...

Viena iš pagrindinių taisyklių Azijoje: visur ir visada reikia derėtis.
Štai kokie ten pardavėjai:)
Į ką taip, beždžionėlės, žiūrit, a?:))

Ar tai bando suvilioti čia pat ruošiamo maisto kvapais...

Įspėjimai smalsiems turistams.

Tik nesusidarykite klaidingo įspūdžio, jog tai tik dar viena atrakcija, sukurta dėl turistų. Iš tikrųjų šis turgus - tai dalis kaimelio, įsikūrusio ant vandens, tarp daugybės kanalėlių, ir aprūpinančio vietinius gyventojus maisto produktais.

Taigi dar šiek tiek kadrų iš gyvenimo ant vandens. Sakyčiau, mums neįprasto gyvenimo.

O kur kiemai su smėlio dėžėmis vaikams žaisti?:))
Indai praplaunami tiesiog upėje.
Laimingas vietinis kaimelio gyventojas.
Dar vienas besiprausiantis:)
Namelis ant vištos kojelės.
Džiunglynai.
Šiek tiek apsipirkus moteriškė iš turgaus grįžta...
Princas savos undinės laukia.

Turistams Damnoen Saduak kaimelis - smagi atrakcija, tačiau vietiniams gyventojams - tai normalus gyvenimas. Toks gyvenimas, kai pas kaimyną į svečius irkluoji sava valtele, skalbi rūbus ar tai plauni indus toje pačioje upėje. 

Pamatyti tai tikrai verta, tačiau ar norėčiau taip gyventi? Vargu...:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą