2013 m. lapkričio 4 d., pirmadienis

Auksinis ruduo Užutrakio dvare


Kai ruduo vis rečiau palepina šiltomis dienomis, o išeiti į lauką be skėčio tampa vis labiau rizikinga – saulėtas dienas tiesiog būtina išnaudoti tikslingai. O ypač, jei tai yra sekmadienis :)
Atrodo, jau tiek pasaulio matyta, tiek keliauta, o savoj gimtinėj neaplankytų vietų dar daug... Net gėda kam ir prisipažinti, tačiau tą gražiąją sekmadienio popietę po Užutrakio dvaro sodus vaikščiojau pirmą kartą. Auksiniams lapams čežant po kojomis ir paskutiniams saulės spinduliams maloniai šildant žandus, galvojau, kaip gera būti namie...


Prabangūs, Liudviko XVI interjero stiliumi dekoruoti rūmai buvo pastatyti dar 1898 - 1901 m. ant Galvės ežero kranto, kur iš rūmų terasos atsiveria pasakiški vaizdai į ežerą su salomis bei į Trakų miestą.


Šalia dvaro rūmų įrengti puošnūs, reguliaraus plano prancūziški parteriai, dekoruoti marmurinėmis skulptūromis, urnomis bei geometriniais gėlynais. Angliškojoje parko dalyje tyvuliuoja dekoratyviniai tvenkiniai, o parko kalvos dekoruotos dirbtinėmis uolomis.


Šiuo metu Užutrakio dvaro rūmuose yra organizuojami uždari bei atviri kultūriniai renginiai, kameriniai koncertai, seminarai, parodos bei konferencijos. O eiliniams užklydėliams ir turistams dvaro rūmai bei sodo teritorija, priklausanti Trakų istoriniam nacionaliniam parkui, yra atvira pasivaikščiojimams, piknikams bei smagiam laiko praleidimui gamtos prieglobstyje. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą